in

Pijani 72-godišnjak prouzročio nesreću – dva put udario isti auto

Foto: PixaBay.com

Labinska je policija, radi počinjenja više prometnih prekršaja, prijavila 72-godišnjeg muškarca.

Naime, 26. studenoga oko 18.25 sati, 72-godišnjak je upravljao automobilom Renault Clio, pulske registarske oznake, kolnikom županijske ceste 5081 iz smjera Vineža prema industrijskoj zoni Labina. Na ravnom dijelu ceste, zbog neprilagođene brzine kretanja, muškarac je prešao na suprotnu kolničku traku i udario u Peugeot 206, zagrebačke registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 49-godišnjak.

Nakon što je prouzročio prometnu nesreću, 72-godišnjak je nastavio vožnju te je ulaskom u raskrižje s kružnim tokom prometa, udario u betonski nogostup i zaustavio vozilo. Budući da je 72-godišnjak nastavio vožnju nakon što je udario u Peugeot, vozač Peugeota se okrenuo za njim te se zaustavio iza Renaulta u kružnom toku, no tada je 72-godišnjak krenuo vozilom unazad i ponovno udario u Peugeot.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je 72-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1.55 promila te mu je određeno zadržavanje u policijskoj postaji, a radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija će protiv njega podnijeti optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Počela rekonstrukcija državne ceste DC 75 od Novigrada do St. Roželo vrijedna 20 milijuna kuna

Počela rekonstrukcija državne ceste DC 75 od Novigrada do St. Roželo vrijedna 20 milijuna kuna

Lions klub Poreč

Poreč: Humanitarni bal „Dobro je činiti dobro“ Lionsi organiziraju 8. prosinca