in

Počela rekonstrukcija državne ceste DC 75 od Novigrada do St. Roželo vrijedna 20 milijuna kuna

Ovog je tjedna počela rekonstrukcija državne ceste DC 75 na dionici od Novigrada do Stancije Roželo, ukupne dužine 2.421 metar. Radovi bi trebali trajati do 19. travnja iduće godine. U vrijeme radova na toj dionici na snazi će biti privremena regulacija prometa. 

U prvoj fazi, do 21. prosinca, predviđena je rekonstrukcija odnosno izvođenje radova pod prometom. Promet će se, u vremenu od 7 do 17 sati, odvijati jednim prometnim trakom, naizmjenično, dok se izvode radovi u drugom traku, a propuštanje vozila bit će regulirano semaforima.

Tijekom noći i u vrijeme kad se radovi ne izvode (vikend, praznik), prometna signalizacija će se izmicati na rub kolnika radi lakšeg protoka dvosmjernog prometa i sigurnosti svih sudionika u prometu, poručuju iz tvrtke Colas-Hrvatska  Varaždin, koja je izvođač radova. 

Da podsjetimo, nakon što je tijekom 2015. i 2016. godine rekonstruirana dionica državne ceste DC 75 od Dajle do Novigrada, u ovoj godini slijedi nastavak rekonstrukcije od Novigrada do Stancije Roželo. Riječ je o investiciji u okviru višegodišnjeg opsežnog projekta rekonstrukcije državne prometnice DC 75 od Savudrije do Limskog kanala. Rekonstrukcija će obuhvatiti sanaciju i proširenje kolnika na oko 7 metara i dogradnju biciklističke staze sa zelenim međupojasom. Na toj će se dionici od oko 2.420 metara dužine izgraditi i tri kružna toka: kod skretanja za nautički centar, kod skretanja za trgovački centar Plodine, te na predjelu Tere, kod skretanja za tamošnju turističku zonu Tere istok.

Vrijednost investicije je procijenjena na 20 milijuna kuna, a investitor su Hrvatske ceste Zagreb. Ovom investicijom adekvatno će se urediti glavni prometni prilaz Novigradu iz pravca Poreča.

5. Festival palačinki u subotu 1. prosinca u Pazinu

5. Festival palačinki u subotu 1. prosinca u Pazinu

Pijani 72-godišnjak prouzročio nesreću – dva put udario isti auto

Pijani 72-godišnjak prouzročio nesreću – dva put udario isti auto