in

Pijani mladić i 39-godišnjakinja uhvaćeni bez položenog vozačkog ispita – skupo su to platili

Foto MUP

Prometna policija je 19. svibnja oko 23.40 sati u Ulici Marsovo polje zaustavila 21-godišnjaka koji je upravljao mopedom Peugeot, pulske registarske oznake, prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako mladić upravlja mopedom i pod utjecajem alkohola od 1.14 promila.

Budući da je postojala sumnja da će nastaviti s činjenjem prekršaja 21-godišnjaku je određen smještaj u policijskim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je mladiću izrekla novčanu kaznu od 15.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima AM kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Pulska je policija 20. svibnja oko 3.20 sati u Ulici 43. istarske divizije zaustavila automobil Fiat, pulske registarske oznake, kojim je također bez položenog vozačkog ispita upravljala 39-godišnjakinja te su je policijski službenici isključili iz prometa. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija je ženi izrekla novčanu kaznu od 10.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Teško ozlijeđen vozač četverocikla nakon što ga je udarilo teretno vozilo

Božinović: Mjere vrijede do 30.5., slijede popuštanja i uvođenje covid-putovnica