in

Istarski poduzetnici zainteresirani za investicije i digitalizaciju

Foto Pixabay

HGK – Županijska komora Pula i Hrvatska banka za obnovu i razvitak organizirali su ovaj tjedan po prvi put, individualno online savjetovanje za istarske poduzetnike.  Zbog velikog interesa poduzetnika prvenstveno iz proizvodnih djelatnosti, a u manjem dijelu  iz uslužnih djelatnosti, savjetovanje je održano od 19. do 21. svibnja.

Istarski poduzetnici razgovarali su s voditeljicom HBOR-ovog Područnog ureda za Istru dr.sc. Cinziom Zubin. Unatoč pandemiji COVID-19, koja je značajno utjecala na poslovanje i planiranje poslovnih aktivnosti, većina poduzetnika planira nove poslovne cikluse, odnosno,  proširenje poslovanja, pa je savjetovanje bilo usmjereno na razgovor o financiranju investicijskih ulaganja i povoljnim uvjetima financiranja radi zatvaranja financijske konstrukcije.

Istarski poduzetnici zainteresirani su i za digitalizaciju poslovanja, a ovisno o njihovim pojedinačnim interesima, predstavljeni su im kreditni programi za obrtna sredstva, jamstva koje provodi HBOR-a, te krediti za izvoznike. S obzirom na to da dio poduzetnika planira aplicirati na EU fondove predstavljeni su i HBOR-ovi krediti za predfinanciranje i sufinanciranje projekata koji se kandidiraju za neki od natječaja iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Podsjetimo, HBOR sudjeluje i u provedbi županijske kreditne linije  „Poduzetnik Istarska županija 2020“. za istarske male i srednje poduzetnike.

HGK – Županijska komora Pula već sada zaprima prijave za novi ciklus individualnog online savjetovanja, priopćeno je iz HGK-a.

Božinović: Mjere vrijede do 30.5., slijede popuštanja i uvođenje covid-putovnica

POREČ: Nove piknik zone u gradu i okolnim naseljima