in

Policija istražuje požar u Banjolama – Gorjeli stambeni kontejneri, piroman pokušao zapaliti i lokal

Foto DVD Žminj - Ilustracija

Policijski službenici tragaju za počiniteljem koji je izazvao požar dvaju kontejnera i nadstrešnice

Pulska je policija 21. ožujka oko 20 sati zaprimila dojavu o požaru dva stambena brodska kontejnera i nadstrešnice koji je nalaze u sklopu kampa na području Banjola. Požar su u potpunosti ugasili djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Pula oko 21.15 sati.

Policijski službenici su u suradnji s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja tijekom jučerašnjeg dana obavili očevid te su utvrdili kako je uzrok požara otvoreni plamen s centrom požara u unutrašnjosti stambenog brodskog kontejnera koji je u potpunosti izgorio, dok je na susjednom kontejneru nagorjela oplata. Drvena nadstrešnica koja je natkrivala kontejnere u potpunosti je izgorjela. U požaru nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta koja je nastala pravnoj osobi iz Pule i 35-godišnjaku procjenjuje se na više tisuća eura.

Također je utvrđeno kako je nepoznati počinitelj pokušao izazvati požar i u susjednom ugostiteljskom objektu, u čemu nije uspio.
Policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje i utvrđivati okolnosti događaja, objavila je istarska policija 23. ožujka 2023.

ručna bomba mup

Policiji predao ručnu bombu, dijelove za automatsku pušku i strojnicu i još štošta

Foto SRD Erik Radin Novigrad

SRK “Erik Radin” nastavlja s akcijama čišćenja podmorja u Novigradu