in

Policiji predao ručnu bombu, dijelove za automatsku pušku i strojnicu i još štošta

Ilustracija MUP

Policija još jednom podsjeća da protiv građana koji prijave ili predaju zakonom zabranjeno oružje ne pokreće prekršajne ili kaznene postupke

Tijekom jučerašnjeg dana građanin je pulskoj policiji dragovoljno predao jednu bojevu ručnu bombu, četiri spremnika za automatsku pušku, četiri spremnika za strojnicu, jedan skrivač plamena za automatsku pušku te 190 komada raznog streljiva, a koje je pronašao u više starih torbi prilikom čišćenja kuće na području Fažane.

Policijska uprava istarska podsjeća građane da je akcija ”Manje oružja, manje tragedija” i dalje u tijeku te da svi koji posjeduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni ni prekršajni postupak.

Građani koji žele predati oružje, nikako ga ne smiju donositi u policijsku postaju niti ga dirati do dolaska policijskih službenika. O tome mogu obavijestiti policiju pozivom na broj 192 te će na njihovu adresu doći protueksplozijski djelatnici koji će oružje ili eksplozivna sredstva preuzeti na siguran način, objavila je istarska policija 23. ožujka 2023.

Foto Randy Rodriguez za Pixabay - Ilustracija pas

Usmrtio psa čekićem. U napadu uginuo i drugi pas

požar nadstrešnice orbanici dvd žminj

Policija istražuje požar u Banjolama – Gorjeli stambeni kontejneri, piroman pokušao zapaliti i lokal