in

Policija je u vikend akciji uhvatila brojne pijane vozače – rekorder je napuhao 2,48 promila!

Foto: PixaBay.com

U prometnoj akciji kontrole alkoholiziranosti vozača najviše zatečeno mladih vozača pod utjecajem alkohola, a rekorder 56-godišnjak s 2,48 promila

Policijski službenici su u noći sa subote na nedjelju, 25./26. siječnja, na području PU istarske proveli prometnu akciju kontrole alkoholiziranosti vozača.
Kontrolirano je 160 vozača i utvrđena su 32 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Čak 17 vozača zatečeno je da upravlja vozilima pod utjecajem alkohola, od čega je najviše bilo mladih u dobi od 18 do 24 godine, njih pet.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod 56-godišnjeg vozača kojeg su policijski službenici pulske prometne policije 25. siječnja u 22.20 sati zaustavili u Peroju. On je pod utjecajem alkohola od 2.48 promila upravljao teretnim automobilom Mercedes, pulske registarske oznake iz smjera Peroja prema Barbarigi. Kako je postojala opasnost da će pod utjecajem alkohola nastaviti voziti, 56-godišnjak zadržan je u prostorijama policije do otrežnjenja. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakon o sigurnosti prometa na cestama, policijski službenici izdali su mu prekršajni nalog s izrečenom novčanom kaznom od 10.000 kn i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca, a vozač će snositi i troškove postupka od 500 kuna. 

Upravo je vožnja pod utjecajem alkohola jedan od vodećih uzročnika prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Već i manje količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača, stoga Policijska uprava istarska savjetuje vozače da nikada ne sjedaju za upravljač ukoliko su konzumirali alkoholna pića te koriste javni prijevoz ili usluge taksija. Policijski službenici i nadalje će svakodnevno intenzivno poduzimate mjere na suzbijanje vožnje pod utjecajem alkohola ali i drugih prekršaja kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama, priopćila je danas PU istarska.


Učenici porečke SŠ Mate Balote osvojili nagradu na HUP-ovom natječaju PODUZETNICI BUDUĆNOSTI

MINISTARSTVO ZDRAVSTVA O KORONAVIRUSU: ‘Važni su higijena i zaštita. Napravljeno je sve potrebno, ovdje panike nema’