in

POLICIJA na gradilištu pronašla bombe i poručila: Vratite bez sankcija eksplozivna sredstva i zabranjeno oružje

Foto MUP

Policija poziva građane da dragovoljno, bez sankcija predaju minsko-eksplozivna sredstva, zabranjeno oružje ili dozvoljeno oružje za koje nemaju dozvolu te da na taj način učine svoj dom sigurnijim   

Pulska je policija u utorak 3. studenoga u jutarnjim satima zaprimila dojavu radnika s gradilišta u Dobrichevoj ulici u Puli da je ispred ulaza na gradilište pronašao plastičnu vrećicu u kojoj su se nalazile tri ručne bombe M50, P3 i M75. Na mjesto događaja odmah su izašli policijski službenici Protueksplozijskog odjela koji su na siguran način izuzeli ručne bombe.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, da ih sami ne uklanjaju, već da o tome odmah obavijeste policiju na broj 192.

Podsjećamo građane da akcija ”Manje oružja – manje tragedija”, koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj, još uvijek traje te da građani i dalje mogu bez sankcija predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole. 

Protiv građana, koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak, a policija pogotovo apelira na građane da predaju oružje koje je zakonom zabranjeno, kao što su automatsko oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično. Takvo oružje nikako se ne smije odlagati na otpadu, u prirodi ili sličnim mjestima.

U slučaju posjedovanja ilegalnog oružja ili pronalaska oružja ili minsko-eksplozivnih sredstava, građani trebaju obavijestiti policiju na broj 192 kako bi oružje na siguran način izuzeo policijski službenik protueksplozijske službe.

Važno je napomenuti da građani nikako ne smiju donositi oružje ni eksplozivna sredstva u policijsku postaju niti ih dirati do dolaska policijskih službenika.

ZAVRŠIO U ZATVORU: Pijan prijetio policajcu i uznemiravao goste u lokalu

POREČ: Novi proračun kreira se osluškujući građane, mjesne odbore, gradske tvrtke i ustanove