in

Policija najavila akciju kontrole vozača za vikend

U cilju povećanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, policijski službenici će na području cijele Istre, u noći sa subote na nedjelju (20./21. listopada) od 23 do 7 sati, provesti prometnu akciju ”Kontrola alkoholiziranosti vozača”.

Na području Policijske uprave istarske, u razdoblju od 1. siječnja do 17. listopada 2018. godine, dogodilo se 19 prometnih nesreća s poginulim osobama. U nesrećama je smrtno stradalo 20 osoba, a najviše nesreća, njih šest, dogodilo se subotom. Najčešće greške vozača zbog kojih su se dogodile teške prometne nesreće bile su nepropisna ili neprilagođena brzina i vožnja pod utjecajem alkohola.

Policija će stoga ovog vikenda provesti prometnu akciju, za vrijeme koje će policijski službenici pojačano alkotestirati vozače, ali će kontrolirati i brzinu kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa i nezakonitu uporabu mobitela, s obzirom da je utvrđeno kako su navedene ”četiri ubojice u prometu” uzročnici najtežih prometnih nesreća.

Policija stoga poziva vozače da poštuju prometne propise te da ne ugrožavaju svoj život i život ostalih sudionika u prometu.

Dva dilera "pala" s kokainom i heroinom kod Učke

Dva dilera “pala” s kokainom i heroinom kod Učke

Predstavljanje hrvatske turističke ponude u Singapuru, Montrealu i Las Vegasu

Predstavljanje hrvatske turističke ponude u Singapuru, Montrealu i Las Vegasu