in

Policija našla hrpu kokaina i marihuane, automatsko oružje, bombu…

Foto Policijska uprava istarska

Policijski službenici pronašli su više od 22 kilograma marihuane, više od tristo grama kokaina, automatsko oružje s prigušivačem, ručnu bombu i streljivo

Foto: PU istarska

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 31 i 35 godina zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a da je 31-godišnjak počinio i kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje i nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari.

Temeljem prikupljenih saznanja da se dvojica muškarca bave preprodajom droge, policijski službenici su ih jučer u jutarnjim satima na području Pule uhitili i pretražili te su po nalogu nadležnog suda obavili pretrage njihovih domova, poslovnih prostora i vozila. Tijekom pretraga na više lokacija policijski službenici pronašli su ukupno 22.843 grama marihuane, 367 grama kokaina i 5.1 grama heroina. Također je pronađena i smjesa koja služi za povećanje mase droge, pet digitalnih vaga i novčani iznos od nekoliko tisuća kuna za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge.

Policijski službenici su prilikom pretraga doma i vozila 31-godišnjaka pronašli i automatski pištolj s prigušivačem, probojno zapaljivo streljivo za automatsko oružje, ručnu bombu i još jedan prigušivač. Budući da se radi o oružju koje čije posjedovanje je zakonom zabranjeno (oružje kategorije A), protiv osumnjičenog se podnosi i kaznena prijava za nedozvoljeno posjedovanje i nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari.

Tijekom pretraga policijski službenici pronašli su još dva pištolja. Njihovo posjedovanja nije zabranjeno, ali 31-godišnjak i 35-godišnjak nisu te pištolje registrirali i prijavili policiji te se stoga protiv njih podnosi i optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o  nabavi i posjedovanju oružja građana.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u jutarnjim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Foto Grad Poreč

POREČ: U subotu paljenje treće adventske svijeće

Obnovljena

„Stara“ škola u Funtani sada je nova – Uskoro otvaranje nakon dovršene obnove