in

„Stara“ škola u Funtani sada je nova – Uskoro otvaranje nakon dovršene obnove

Sjedište općinske uprave u Funtani

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Funtane, održanoj 6. prosinca, načelnik Mladen Grgeta izvijestio je da je dovršen tehnički pregled na „staroj“ školi, te će za koji dan dobiti uporabnu dozvolu. Tako općina planira idući tjedan mještanima otvoriti vrata rekonstruirane „stare“ škole kako bi pogledali kako je uređena omiljena mjesna zgrada u kojoj se sastaju udruge.

Stara škola postala nova - Funtana
Stara škola postala nova – Funtana

Bila je za prošlu godinu najveća općinska investicija. U zgradu će se tako uskoro useliti cijela općinska uprava koja se trenutno nalazi u skučenim prostorima kod pošte.

Podsjetimo – obnova je počela lani u listopadu. Za sada će se otvoriti dio prizemlja koje je namijenjeno društvenim namjenama, te prvi kat na kojem će biti smještena općinska i uprava komunalne tvrtke Puntica. Dio prizemlja i treći kad sredit će se do kraja u sljedećoj fazi iduće godine.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Prostorija na prizemlju koja će se uskoro koristiti namijenjena je za udruge, sportske aktivnosti, rekreaciju i za mlade. Tu će se održati i iduća, tj. zadnja ovogodišnja sjednica Općinskog vijeća na kojoj će se prihvatiti proračun za 2023.

U idućoj fazi uredit će se sala za sastanke u potkrovlju, gdje će smjestiti i općinski arhiv.

Nova „stara“ škola sada ima i lift. Na taj će način gornje etaže biti dostupne i osobama s invaliditetom i drugima kojima je kretanje otežano.

Foto Policijska uprava istarska

Policija našla hrpu kokaina i marihuane, automatsko oružje, bombu…

Foto Istarski boćarski savez - Ilustracija

U Poreču se igra 12. memorijal Blažević – Velenik, međunarodni boćarski turnir