in

Policija našla kradljivca maslina: sumnjiče ga za još kaznenih djela

Ilustracija

Policijski službenici pronašli su muškarca koji je otuđio stabla maslina te su utvrdili kako je, osim te krađe, počinio još četiri kaznena djela

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i pronašla počinitelja koji je u ožujku otuđio stabla maslina.

Policijski službenici utvrdili su kako je 33-godišnjak počinio pet kaznenih djela krađe te da je jedno kazneno djelo počinio s 39-godišnjakom. Mlađeg muškarca se tereti da je u  prvoj polovini ožujka, uz pomoć radnog stroja, srušio suhozid na poljoprivrednom zemljištu u Prodolu, a potom je iskopao i otuđio deset stabala višegodišnjih maslina, čime je oštetio 65-godišnjakinju za više desetaka tisuća kuna. Policijski službenici uspjeli su intenzivnim radom pronaći ukradene masline i vratiti ih vlasnici.

Također je utvrđeno kako je 33-godišnjak od kraja veljače do početka ožujka otuđio drvenu krađu s poljoprivrednog zemljišta na području naselja Manjadvorci te je time oštetio 46-godišnju vlasnicu za više tisuća kuna. U čak tri slučaja meta napada mu je bilo jedno građevinsko zemljište u okolici Vodnjana, a u jednom slučaju zajedno s njim bio je i 39-godišnji muškarac. S građevinskog zemljišta 33-godišnjak je otuđivao raznu građevinsku opremu, alate i materijale te je na taj način oštetio pravnu osobu iz Pule i 51-godišnjaka za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Osumnjičeni 33-godišnjak je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok se kaznena prijava protiv 39-godišnjaka podnosi nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

POREČ: Kupovala kriptovalute pa ostala bez više desetaka tisuća kuna

POREČ: Najbolji na Laurusu Nobilisu Naja Jugovac, Carlo Ghersinich, Roberta Radman i Ilari Stojnić