in

Policija objavila detalje nesreće kod Žminja: Poginuo 21-godišnjak, ozlijeđeno čak šest osoba

Foto: MUP - Ilustracija

Radi sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, policija će protiv 34-godišnjeg vozača podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku

U prometnoj nesreći koja se dogodila danas oko 6.30 sati na cesti D77 Pazin – Žminj, jedna je osoba poginula, a šest osoba je ozlijeđeno.

Nesreća se dogodila kada je 34-godišnjak upravljao automobilom Fiat, pulske registracijske oznake, iz smjera Pazina prema Žminju te je prolaskom naselja Lušetići i dolaskom do uzastopnih zavoja, pretekao teretni automobil Peugeot, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 47-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije.

Nakon što se vratio u svoju prometnu traku, ulaskom u zavoj, 34-godišnjak je izgubio nadzor nad automobilom te je u zanošenju udario u bočnu stranu automobila Fiat, pulske registracijske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 21-godišnjak.

Od siline udarca, Fiat kojim je upravljao 21-godišnjak prešao je na lijevu stranu kolnika te je u njega udarilo i teretno vozilo.

Na mjestu događaja preminuo je 21-godišnjak te je njegovo tijelo prevezeno na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.

U nesreći su ozlijeđena oba vozača i četvero putnika iz teretnog vozila, sve državljani Sjeverne Makedonije, u dobi od 29, 40, 59 i 60 godina. Težina njihovih ozljeda zasad nije poznata.

Radi sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, policija će protiv 34-godišnjeg vozača podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

usluga poreč odvoz smeća

Poreč: Vijećnici usvojili novu odluku o načinu sakupljanja komunalnog otpada – Usvojene nove cijene

Plenković o dizajnu kovanica eura: Željeli smo ključne elemente prepoznatljivosti Hrvatske