in

Policija objavila za što tereti čovjeka uhićenog zbog ogromnog požara

Kanader - Foto Arhiv MORH RH

Jučer je u Vrpolju kod Šibenika izbio veliki požar kojeg je cijelo popodne gasilo više kanadera i airtractora. Požar je, kako piše Index.hr, rano jutros stavljen pod kontrolu vatrogasaca.

“Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na trenutno procijenjenoj površini od 100 ha, a u gašenju požara sudjeluje 59 vatrogasaca s 21 vatrogasnim vozilom iz IVP-a Šibenik, JVP-a Šibenik i Vodice, dobrovoljna vatrogasna društva Pirovac, Grebaštica, Perković, Vodice, Bilice, Skradin, Šibenik, Zaton, Brodarica-Krapanj, VZ Šibensko-kninske županije te četiri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 i tri protupožarna zrakoplova Air Tractor AT-802”, objavili su jutros vatrogasci.

Uhićena jedna osoba, policija objavila detalje

Sinoć je objavljeno da je uhićena jedna osoba. Policija je popodne objavila da je gotovo kriminalističko istraživanje.

“U Policijskoj postaji Šibenik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom”, piše policija.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 16. kolovoza u popodnevnim satima u Vrpolju, krajnjom nepažnjom iza kuće odložio žar odakle se razvila vatra koja je nošena jakim vjetrom prerasla u požar većih razmjera kojeg su gasile zemaljske snage, preko 60 vatrogasaca s 21 vozilom s područja cijele Županije šibensko-kninske, kao i zračne snage i to 4 canadaira i 3 air-tractora od 15,37 do 20,20 sati. Izgorjela površina niskog raslinja i borove šume je procijenjena na oko 100 hektara.

Osumnjičeni će uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske”, piše policija.

Izvor Index.hr

Foto Manuel Paljuh za Košarkaški klub Poreč

Košarkaški klub Poreč upisuje nove članove

Vrhunac Porečkog ljeta uz Severinu, Street art festival, Zvijezde nad Porečom i koncert orkestra