in

Policija uhitila i drugog provalnika. S partnerom krao po apartmanima

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

Policija je privela i drugog muškarca kojeg se sumnjiči za šest teških krađa na području Pule

Nakon što je 3. kolovoza uhićen 31-godišnjak zbog serije teških krađa počinjenih na području Pule, pulska je policija u nastavku kriminalističkog istraživanja 7. rujna uhitila i drugog provalnika. Riječ je o 29-godišnjaku, kojeg se sumnjiči da je u razdoblju od 23. svibnja do 3. kolovoza, zajedno sa 31-godišnjakom, počinio ukupno pet kaznenih djela teške krađe, tijekom kojih su protupravno prisvojili nakit, ručne satove, tehničku opremu i osobne stvari oštećenih u ukupnoj vrijednosti od nekoliko stotina tisuća kuna.

Policija 29-godišnjaka sumnjiči da je 12. kolovoza počinio još jednu tešku krađu u ulici Pradorlando, kada je u poslijepodnevnim satima nasilno ušao u stan u prizemlju obiteljske kuće te otuđio nakit i novac, čime je 32-godišnjakinju oštetio za više desetaka tisuća kuna.

Podsjetimo, u suradnji sa 31-godišnjakom, 29-godišnjak je prvo 23. svibnja oko 15.30 sati ušao u dvorište obiteljske kuće u Ulici Pradorlando u Puli, gdje su nasilno ušli kroz prozor u apartman u prizemlju kuće, iz kojeg su otuđili prijenosno računalo, da bi 2. kolovoza u Šandaljskoj ulici u Puli, preskočivši ogradu, nasilno ušli u obiteljsku kuću i otuđili veću količinu nakita, dva ručna sata, video kameru i novac.

Svoje pohode nastavili su i 3. kolovoza kada su, nakon što su preskočili ograde dvorišta, nasilno ušli u apartmane u sklopu dvije obiteljske kuće na području Monte Lessa u Puli iz kojih su otuđili ručne satove, razne vrste nakita, tehničku opremu i odjeću. Istog dana u jutarnjim satima ušli su i u apartman u Ulici Pradorlando, u kojemu je spavala 46-godišnja njemačka državljanka sa obitelji. Počinitelji su otuđili torbicu s ključem osobnog automobila, iz kojega su ukrali jaknu, a onda se vratili u apartman i otuđili još kapu, a tada se probudio jedan od gostiju te su počinitelji pobjegli.

Osumnjičeni 29-godišnjak je danas u jutarnjim satima priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

trgovina supermarket hrana

Vlada ograničila cijene ulja, šećera, struje… Pogledajte cijene

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska streljivo

Predao puno streljiva. MUP ima poruku za sve koji doma imaju oružje