in

Vlada ograničila cijene ulja, šećera, struje… Pogledajte cijene

Ilustracija Pixabay

Premijer Andrej Plenković danas je na sjednici Vlade objavio cijene kojih proizvoda će biti fiksirane i na koju cijenu, te predstavio paket mjera za ublažavanje udara rasta cijena energenata. Paket će se, prema najavama, odnositi na građane, firme, javni sektor te nevladine udruge.

Taj će paket mjera, kako je ranije najavljivao premijer, “biti pravedan, snažan i sveobuhvatan, obuhvaćati će cijene struje i plina, te limitirati rast cijena određenih proizvoda.”

Prvih 20 točaka dnevnog reda tiču se provedbe tih mjera, a među njima su, uz ostalo, uredba o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije, odluka o izravnim mjerama kontrole cijena određenih prehrambenih proizvoda te zaključak u vezi s izmjenom Pravilnika o porezu na dohodak radi povećanja iznosa neoporezivih primitaka.

“Današnja sjednica posvećena je jesenskom paketu mjera za zaštitu kućanstava i ekonomije od rasta cijena. Tome ćemo posvetiti čak prvih 20 točaka sjednice vlade”, kazao je Plenković.

“Idemo za jednom snažnom intervencijom, kao što smo to uvijek činili do sada na dobrobit Hrvatske i naših građana”, rekao je premijer.

Također, cijene plina za kućanstva su fiksirane do 1. travnja sljedeće godine.

“Što se tiče cijene plina, cijene za kućanstva fiksirane su do 1. travnja 2023. godine, dakle građani mogu ostati mirni. Da nismo donijeli mjere prošle godine, imali bi velik rast cijena plina”, rekao je Plenković danas na sjednici vlade.

Predviđene su mjere za umirovljenike, poljoprivrednike, roditelje s djecom i druge, a detaljnije ćemo izvijestiti uskoro.

kaciga policija mup

Još jedan motociklist stradao. Nije stao na “crveno”

lopov provlnik foto mup policija

Policija uhitila i drugog provalnika. S partnerom krao po apartmanima