in

Policija uhitila serijskog razbojnika koji je napadao starije žene

Foto: PU istarska

Zahvaljujući trudu i intenzivnom radu policijskih službenika, pulska je policija uhitila muškarca osumnjičenog da je na području Pule napadao starije žene i otimao im novčanike. Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem, policija je utvrdila sumnju da je 35-godišnji hrvatski državljanin počinio pet kaznenih djela, i to četiri razbojništva i jednu tešku krađu počinjenu na osobito opasan i drzak način. Rezultate kriminalističkog istraživanja i aktivnosti policije zahvaljujući kojima je uhićen 35-godišnjak predstavio je danas na konferenciji za medije načelnik Policijske postaje Pula-Pola Vjekoslav Vukšić.

Prvi napad dogodio se 26. prosinca oko 10.30 sati, u Ulici Rižanske skupštine, kada je počinitelj prišao s leđa 88-godišnjakinji i gurnuo je u dvorište gdje su se izvodili građevinski radovi. Žena je pala u rupu, a počinitelj joj je otuđio novčanik i pobjegao. Nekoliko dana kasnije, 31. prosinca oko 14.30 sati, počinitelj je u Stankovićevoj ulici iz ruke istrgnuo novčanik 80-godišnjakinji, a potom je pobjegao s mjesta događaja. Napadi na starije žene nastavili su se i u ovoj godini pa je tako počinitelj 2. siječnja oko 7.45 sati, u Cankarovoj ulici, prišao s leđa 85-godišnjakinji, gurnuo je te joj je otuđio torbicu s osobnim ispravama, bankovnim karticama i novcem. Već slijedećeg dana oko 11.50 sati, u Vitezićevoj ulici, počinitelj je u predvorju zgrade gurnuo 79-godišnjakinju i otuđio joj torbicu s novcem, osobnim ispravama i bankovnim karticama. Obje žene su prilikom napada pale i zadobile teže ozlijede te im je pružena liječnička pomoć u pulskoj bolnici.

Policijski službenici nastavili su s poduzimanjem mjera traganja na počiniteljem te su ga uhitili jučer, nakon posljednjeg napada koji se dogodio oko 13 sati u Kovačićevoj ulici. Počinitelj je prišao s leđa 67-godišnjakinji koja je uzimala stvari iz prtljažnika vozila te ju je počeo udarati ne bi li joj oduzeo torbicu. Žena mu se oduprla te je u napadu lakše ozlijeđena, kao i počinitelj koji je pobjegao s torbicom u nepoznatom smjeru. Odmah nakon zaprimljene dojave o razbojništvu, policijski službenici intenzivirali su mjere traganja na terenu te su oko 15.15 sati, na raskrižju Mletačke i Krmpotićeve ulice, uhitili 35-godišnjaka koji je odgovarao opisu napadača. Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđena je sumnja kako je 35-godišnjak počinio to kazneno djelo, ali i preostala četiri kaznena djela, čime je ostvario protupravnu imovinsku korist od nekoliko tisuća kuna. Osumnjičeni će se danas u poslijepodnevnim satima uz kaznenu prijavu privesti u pritvorsku jedinicu PU istarske. 

Dječji vrtić Radost II

Stopostotno sufinanciranje izrade projektno tehničke dokumentacije energetske obnove i konzervatorske podloge za zgradu porečkog dječjeg vrtića Radost II

Jedini u Hrvatskoj: Vodnjan obrazuje za sommeliera maslinovog ulja

Jedini u Hrvatskoj: Vodnjan obrazuje za sommeliera maslinovog ulja