in

Policija uhvatila migrante koji su krenuli pješice u Sloveniju

Foto MUP

Policijski službenici su na području Buzeta zatekli grupu migranata koja se udaljila iz Prihvatilišta za tražitelje međunarodne zaštite, a namjera im je bila pješice prijeći u Republiku Sloveniju

Policijski službenici su jučer, 2. prosinca oko 22 sata, prilikom provođenja pojačanih aktivnosti po problematici zaštite državne granice i sprječavanja nezakonitih migracija, na željezničkoj postaji u Buzetu uočili veću grupu stranih državljana, među kojima je bilo i djece, kako se pješice kreću u smjeru granice s Republikom Slovenijom. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski su službenici utvrdili kako se radi o državljanima Afganistana i to tražiteljima međunarodne zaštite koji su boravili u Prihvatilištu za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu. Nakon što su ranije tog dana samovoljno napustili prihvatilište, vlakom su pristigli do Buzeta, a namjera im je bila nastaviti dalje pješice, vjerojatno prateći prugu prema Republici Sloveniji, no u tome su ih spriječili policijski službenici. 

Radi počinjenja prekršaja iz Zakonika o Schengenskim granicama, policijski službenici su punoljetnim državljanima Afganistana izdali prekršajne naloge te je osiguran povratak svih osoba u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

maske maskice korona covid

Istra u subotu: Još jedna osoba preminula u pulskoj bolnici

Foto Općina Kaštelir-Labinci

KAŠTELIR jedini iz Hrvatske izabran u inicijativu za najbolja turistička sela Svjetske turističke organizacije