in

Policija upozorava na prevare na Facebooku

Foto: 123rf, MUP

Facebookom kruže lažne nagradne igre, a na to građane danas upozorava i policija. Radi se o lažnim nagradnim igrama na lažnim stranicama hrvatskih poslovnih banaka. Korisnike Facebooka se obavijesti da su dobili na nagradnoj igri, a onda im se kaže da samo moraju dati podatke. Jasno, nikakva nagrada ne postoji, a podaci se zloupotrebljavaju.

MUP je danas izdao priopćenje o tome.

“Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je više prijava građana o lažnim nagradnim igrama na Facebook stanicama.

Nagradna igra sastoji se u tome da se na lažnim Facebook stranicama različitih hrvatskih poslovnih banaka i drugih trgovačkih društava objavljuju nagradne igre te je za sudjelovanje potrebno stranicu označiti sa „sviđa mi se“/ „like“, podijeliti objavu na vlastitom profilu i poslati privatnu poruku. Nakon određenog vremena, sudionici ove lažne nagradne igre zaprimaju poruku kako su sretni dobitnici i radi podizanja nagrade moraju dostaviti fotografiju svog lica i osobne iskaznice.

Upozoravamo građane kako je jedini cilj počinitelja, koji su kreirali lažne Facebook stranice, na prijevaran način pribaviti njihove osobne podatke u svrhu zlouporabe.

Nemojte dijeliti takve objave na vlastitim Facebook stranicama, a svoje fotografije i fotografije osobnih isprava ne šaljite putem društvenih mreža ili elektroničke pošte”, stoji u priopćenju MUP-a.

Tko želi poslovati na porečkom Adventu, može se prijaviti na natječaj do 7. studenog

Tko želi poslovati na porečkom Adventu, može se prijaviti na natječaj do 7. studenog

Građanima za obnovljive izvore energije na raspolaganju 12 milijuna kuna

Građanima za obnovljive izvore energije na raspolaganju 12 milijuna kuna