in

Policiji dojavljeno da netko u Varvarima postavlja otrov za životinje

Ilustracija

Na upit o više slučajeva trovanja životinja na širem području Poreča, o čemu smo pisali jutros (https://www.istriaterramagica.eu/novosti/oprez-diljem-poreca-podmuklo-se-postavlja-otrov-za-pse-i-macke-policija-upoznata-trovaci-i-dalje-nepoznati/), dobili smo odgovor Policijske uprave istarske.

-Porečka policija u posljednjih mjesec dana nije zaprimila niti jednu prijavu trovanja kućnih ljubimaca. Zaprimljena je jedino dojava 64-godišnjaka da mu je netko 21. travnja u dvorište kuće u Lošinjskoj ulici u Poreču bacio komad mesa te da sumnja da je meso otrovano. Danas je zaprimljena anonimna dojava da netko na području Varvari postavlja otrov za životinje. Policijski službenici će provesti izvide kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja te će poduzeti mjere iz svoje nadležnosti, piše u odgovoru.

Također, Policijska uprava istarska poziva građane da svaku informaciju o trovanju životinja ili sumnji na postavljen otrov prijave veterinarskoj inspekciji i policiji.

-Upozoravamo građane da ne diraju sumnjive tvari ako ih uoče, već da o tome odmah obavijeste policiju na broj 192. Također, ukoliko životinja pojede sumnjivu tvar te pokazuje simptome trovanja, pozivamo vlasnike da obavijeste policiju kako bi se sumnjiva tvar izuzela te da svoje kućne ljubimce odmah odvedu veterinaru, piše u odgovoru Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću.

PUNKT nominiran za projekt “Inovativno zapošljavanje osoba s invaliditetom”

Grade se kanalizacija u St. Amoroso i kolektor Fuškulin-Jasenovica, napreduje izgradnja pročistača Poreč-jug