in

POREČ: 35-godišnjak u istražnom zatvoru. Bježao policiji velikom brzinom, lupio njihov auto…

Foto MUP - Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 5. ožujka 2023., ispitalo hrvatskog državljanina (1988.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi iz članka 314. st. 2. Kaznenog zakona, kazneno djelo obijesne vožnje u cestovnom prometu iz članka 226. KZ-a i kazneno djelo oštećenje tuđe stvari iz članka 235. st. 1. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 35-godišnjak 3. ožujka 2023. oko 21:30 sati u Poreču, u alkoholiziranom stanju (1,52 promila alkohola u krvi) upravljao osobnim automobilom krivudajući po cesti pa su policijski službenici u ophodnji službenim vozilom prišli osumnjičenikovom vozilu te mu svjetlosnim i zvučnim signalima izdali zapovijed da stane na što se on oglušio te naglo povećao brzinu vozila kako bi im pobjegao. Osnovano se sumnja da je vozilom, s ciljem bijega policijskim službenicima, ugrožavao druge sudionike u prometu kršeći istovremeno niz odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama odnosno da je: vozio suprotnim kolničkim trakom, na križanju oduzeo prednost prolaska drugom vozilu, pretjecao na mjestima gdje je pretjecanje zabranjeno, pretjecao kolonu vozila, na dionicama ceste gdje je ograničenje brzine 60 km/h kretao se brzinom od čak 165 km/h, kao i da se nije zaustavio na znak crvenog svjetla na semaforu u raskrižju.

Kada ga je policijsko vozilo pokušalo preteći radi zaustavljanja, osnovano se sumnja da je vozilom, pri brzini od 100 km/h, naglo skrenuo u lijevo i vozilom udario u desnu stranu policijskog vozila kojeg je potom pokušao izgurati s kolnika pri čemu je oštetio policijsko vozilo. S obzirom da nije uspio izgurati policijsko vozilo, osumnjičenik se, osnovano se sumnja, zaustavio sa strane te je htio pobjeći, no u tome su ga spriječili policijski službenici i uhitili ga.

Županijski sud u Puli-Pola je 5. ožujka 2023., prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu i odredio osumnjičeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, objavio je DORH.

Pročitajte naš prvi članak o ovom događaju:

Foto Istarska županija - U Krasici dodjela maslinarskog vodiča Flos Olei

FLOS OLEI: Istra opet među najboljim maslinarskim regijama na svijetu

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Falsificirao potpis: Kupio od djevojke BMW pa ga prodao. Ali u tuđe ime