in

POREČ/BUJE: Policiji dali strojnicu i streljivo

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Policija još jednom podsjeća da se protiv građana koji prijave ili predaju zakonom zabranjeno oružje ne pokreće prekršajne ili kaznene postupke

Tijekom jučerašnjeg dana građanin koji je želio ostati anoniman porečkoj je policiji dragovoljno predao 34 komada lovačkih patrona, 24 komada lovačkog streljiva i jedno manevarsko streljivo, koje je pronašao prilikom čišćenja kuće. Također, drugi je građanin bujskoj policiji dragovoljno predao automatsko oružje-strojnicu.

Policijska uprava istarska ovim putem zahvaljuje savjesnim građanima na dragovoljnim predajama i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja i streljiva. I dalje je u tijeku akcija ”Manje oružja, manje tragedija” i svi koji posjeduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni ni prekršajni postupak.

Građani koji žele predati oružje, nikako ga ne smiju donositi u policijsku postaju niti ga dirati do dolaska policijskih službenika. O tome mogu obavijestiti policiju pozivom na broj 192 te će na njihovu adresu doći protueksplozijski djelatnici koji će oružje ili eksplozivna sredstva preuzeti na siguran način, objavila je istarska policija 14. svibnja 2023.

Ilustracija - Foto Policijka uprava istarska

ISTRA: Maloljetnika pljusnuo po licu nasred ulice

Bez vode u ponedjeljak dio Poreča i Općine Kaštelir-Labinci