in

POREČ: Krivotvorili isprave radi upisa djeteta u vrtić

Policija će prijaviti roditelja djeteta i liječnicu zbog sumnje da su krivotvorili isprave kako bi se dijete upisalo u vrtić

Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 44-godišnjak počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave, a 65-godišnjakinja kazneno djelo krivotvorenje službene ili poslovne isprave.  

Policija je utvrdila sumnju da je muškarac, kao roditelj djeteta, prilikom upisa djeteta u vrtić na području jedne porečke općine, tijekom kolovoza ili rujna prošle godine, dostavio krivotvorenu presliku iskaznice imunizacije, kao i potvrdu 65-godišnje liječnice o obavljenom sistematskom pregledu, a koja je neistinito navela da je dijete redovito cijepljeno. Temeljem navedenih isprava dijete je upisano u vrtić, no naknadnim provjerama utvrđeno je kako dijete nije cijepljeno jer roditelji djeteta to odbijaju.

Zbog sumnje da su počinili kaznena djela policija će o utvrđenom izvijestiti nadležnom državno odvjetništvo u redovnom postupku.

Načelnik Funtane MLADEN GRGETA: Uz mjere štednje i pomoći poduzetnicima najvažnije investicije realizirane koroni usprkos

POREČ: Kod Garbine pijani vozač sletio s ceste i udario u drvo