in

POREČ/NOVIGRAD: U prometnim nesrećama stradali motociklisti

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 20. ožujka oko 11.15 sati u Poreču, jedna je osoba teško ozlijeđena. Nesreća se dogodila kada je 39-godišnjakinja upravljala automobilom Mazda, pulske registarske oznake, kolnikom Vukovarske ulice. Vozačica je zbog nedržanja potrebitog razmaka, u izbjegavanju sudara u automobil Renault, pulske registarske oznake, kojim je ispred nje u istom smjeru upravljao 36-godišnjak, prešla na suprotnu prometnu traku gdje je prednjim dijelom udarila u motocikl Aprilia, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 28-godišnjak.

Od siline udarca motociklist je pao na kolnik te mu je pružena pomoć u pulskoj bolnici, gdje je zadržan na liječenju zbog težih ozljeda. Protiv vozačice se zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 21. ožujka oko 16.55 sati na cesti D75 na području Novigrada, jedna je osoba teže ozlijeđena. Nesreća se dogodila kada je 31-godišnjak upravljao motociklom Yamaha, slovenske registarske oznake, iz smjera Dajle prema Maredi te je naglo povećao brzinu kretanja i vozio se na zadnjem kotaču, uslijed čega je izgubio nadzor nad motociklom i prešao na suprotnu kolničku traku. U tom trenutku sudario se s automobilom VW, pulske registarske oznake, kojim se iz suprotnog smjera kretao 54-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Zbog zadobivenih ozljeda, vozač motocikla prevezen je pulsku bolnicu, gdje je zbog težih ozljeda zadržan na liječenju.

REDUKCIJA RADNE SNAGE: Usluga Poreč moli građane da smanje glomazni otpad

Provala u Kavranu: Opljačkali vikendicu i ukrali auto