in

POREČ: Pijan izazvao nesreću, skrivao drogu, prijetio policajcima…

Izvor Google Street View

Muškarac je skrivio prometnu nesreću u vidno alkoholiziranom stanju, a tijekom policijskog postupanja prijetio je policijskim službenicima

Porečka je policija prijavila 33-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog prometnih prekršaja, a provest će nad njim i kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio i kazneno djelo.

U četvrtak, 2. rujna oko 5.10 sati, 33-godišnjak je skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom na raskrižju Vukovarske ulice i Ulice županije Somogy. Upravljajući vozilom VW Golf, pulske registarske oznake, pod vidnim utjecajem alkohola, zbog neprilagođene brzine kretanja je prilikom skretanja u Ulicu županije Somogy izgubio nadzor na vozilom i udario u rubnjak pješačkog nogostupa, nakon čega se vozilo nakratko nastavilo nekontrolirano kretati po prometnoj traci.

Vozač je odbio alkotestiranje, a prilikom pregleda utvrđeno je kako kod sebe ima 0.5 grama marihuane. Policijski službenici su ga uhitili, a s obzirom da je nakon smještaja u policijske prostorije udarao rukama i nogama po vratima te je prijetila opasnost od samoozljeđivanja, policijski službenici su nad njim uporabili sredstva prisile. Tijekom policijskog postupanja jedan policijski službenik je lakše ozlijeđen, a 33-godišnjak je dvojici policijskog službenika uputio ozbiljne prijetnje.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 33-godišnjaku je nadležni sud odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana, a policija će naknadno provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je na štetu policijskih službenika počinio kazneno djelo prijetnje.

Bježao policiji od Umaga do Plovanije, obijesnom vožnjom ugrožavao sigurnost, prijetio smrću…

Vozio drogiran pa policiji predao bokser, elektrošoker i amfetamine