in

POREČ: Pijani muškarac i žena prijetili djelatnicima “pauka” – pa čak na njih i nasrnuli

Porečki pauk/Ilustracija/Foto Tanja Kocijančić

Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom i 42-godišnjakinjom te su utvrdili sumnju da su počinili kazneno djelo prijetnja

Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom i 42-godišnjakinjom te su utvrdili sumnju da su počinili kazneno djelo prijetnje.

Naime, 9. srpnja oko 18,30 sati na parkiralištu u Vukovarskoj ulici u Poreču, dvojica djelatnika pravne osobe iz Poreča, 32-godišnji državljanina Kosova i 39-godišnji državljanin Albanije, zatekli su 50-godišnjaka u automobilu Škoda, pulske registarske oznake, parkiranom na mjestu rezerviranom za parkiranje osoba s invaliditetom. U trenutku kada su pristupili postupku premještanja automobila, 50-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,22 promila počeo prijetiti, vikati i vrijeđati djelatnike te je čak i fizički nasrnuo na jednog djelatnika.

Tada mu je u pomoć priskočila 42-godišnjakinja koja je pod vidnim utjecajem alkohola počela vikati, vrijeđati i prijetiti djelatnicima dok je 50-godišnjak u pokušaju bijega automobilom u više navrata udario u specijalno vozilo Pauk.

Po dolasku policijskih službenika, unatoč izdanim upozorenjima, oboje nisu prestali s protupravnim ponašanjem te su uhićeni dovedeni u policijsku postaju. Protiv 50-godišnjaka se podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela prijetnje te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sigurnosti prometa ne cestama, dok se protiv 42-godišnjakinje podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela prijetnja i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o suzbijanju diskriminacije, priopćila je danas PU istarska.

Porečki “rat” za parking – kada javno postane privatno

Krali iz kontejnera za staru odjeću i obuću