in

Porečki “rat” za parking – kada javno postane privatno

Jedan od glavnih boljki turističkih gradova u sezoni jest nedostatak parkinga zbog kojih dolazi i do vrlo neugodnih situacija. Broj parkirališnih mjesta je isti, a kuće i zgrade se napune turistima koji onda nemaju gdje parkirati ako su dvorišta premala. Pa se stoga i javna parkirališta pretvaraju u privatna – odnosno, ima onih koji si uzmu za pravo da mjesta koja bi trebala biti dostuona svima – svojataju.

Takav nam je primjer poslala čitateljica kojoj su u porečkom naselju Bolnica došli gosti, odnosno rodbina koji su se parkirali na javnom parkiralištu. No, susjedima se to nije svidjelo.

Evo što nam je jučer napisala Porečanka čiji su podaci poznati redakciji:

“Draga Istra Terra Magica, šaljem vam primjer kako potjerati i ovo malo gosti što imamo. Našu je rodbinu ova ceduljica dočekala jutros na autu koji su parkirali na javnom parkingu, u Ulici Ive Andrića u Poreču, pokraj dječjeg parka. Nakon što je vidio ceduljicu mom bratiću bilo je neugodno i maknuo je auto, a ceduljicu je donio nama.”

Da budemo sigurni provjerili smo u Gradu Poreču radi li se sto posto o javnom parkingu. Evo što nam je odgovorila glasnogovornica Ajna Temimović:

“Radi se o javnom parkiralištu koje je svima dostupno pod jednakim uvjetima. Grad kontinuirano ulaže u izgradnju više manjih parkirališta u naseljima kako bi se omogućio parking, posebice u ljetnim mjesecima. U naselju Bolnica nedavno je uređeno parkiralište ulicama A. Šantića i T. Ujevića te iza Doma zdravlja, a s Domom je dogovoreno i njegovo proširenje nakon sezone.

Bude li rodbina naše čitateljice sada parkirala na javnom parkignu, nadamo se da neće biti daljnjih neugodnosti.

U prilogu su fotografije naše čitateljice – ceduljica s porukom susjeda i parkiralište.

Porečki umirovljenici/Ilustracija

POREČ: „Maneštra od kazališta“ – predstava i još jedan dar za korisnike Doma za starije

POREČ: Pijani muškarac i žena prijetili djelatnicima “pauka” – pa čak na njih i nasrnuli