in

POREČ: Pod “gasom” i bez dozvole izazvao nesreću pa pobjegao. A onda nazvao policiju i lagao…

Foto Policijska uprava istarska

Počinitelj je napustio mjesto nesreće, a potom je nazvao policiju i prijavio kako mu je netko oštetio automobil

U prometnoj nesreći koja se dogodila 26. siječnja oko 4.15 sati u Poreču nitko nije ozlijeđen, ali je nastala materijalna šteta.

Nesreća se dogodila kada je 25-godišnjak upravljao automobilom, pulske registracijske oznake, pod utjecajem alkohola od 1.46 promila i bez položenog vozačkog ispita kolnikom Ulice Rade Končara.  Dolaskom do Ulice Ive Lola Ribara, vozač je u zavoju zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom te je prednjim dijelom vozila udario u parkirani automobil, pulske registracijske oznake, a potom u betonsku ogradu.

Nakon što je prouzročio prometnu nesreću, vozač se udaljio, ali ga je policija ubrzo pronašla, odnosno sam je nazvao policiju kako bi prijavio da mu je netko oštetio automobil. No, usporedbom oštećenja na njegovom vozilu i vozila u Ulici Ive Lole Ribara, utvrđeno je kako je on prouzročio prethodnu nesreću.
Protiv vozača se pokreće prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, objavila je istarska policija 29. siječnja 2024.

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Istarskom vozaču treći put oduzet auto: Vozio pod utjecajem droga, bježao policiji, sletio s ceste, udario u stablo…

policija traka mjesto nesreće

VANDALIZAM U ISTRI: Sprejem oštetili fasadu, vozila, kontejnere i klupe