in

POREČ/PULA: Građani policiji predali pištolj i streljivo

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Policija zahvaljuje savjesnim građanima na dragovoljnim predajama i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja i streljiva bez ikakvih sankcija

Porečka policija jučer je od jednog građanina preuzela dva komada streljiva, dok je pulska policija zaprimila dojavu građanina koji je prilikom čišćenja podruma pronašao pištolj i kutiju s 30 komada streljiva, koji su pripadali pokojnom članu obitelji.

Policijski službenici preuzeli su od građana streljivo i pištolj, a Policijska uprava istarska ovim putem zahvaljuje savjesnim građanima na dragovoljnim predajama i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja i streljiva bez ikakvih sankcija.

Naglašavamo da svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, streljivo ili eksplozivne tvari, mogu iste predati policiji i pritom neće snositi nikakve sankcije, odnosno protiv njih se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupci.

Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje ili eksplozivne tvari osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 nakon čega će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na njihovu kućnu adresu prikupiti oružje, objavila je istarska policija 31. siječnja 2024.

ne diraj

Još jedna cyber prevara u Istri: Umjesto da zaradi od prodaje računala, mladić ostao bez velikog iznosa novca

miro dodić i robert momić

U Poreču potpisana suradnja između IKB-a Umag i Obrtničke komore Istarske županije – Povoljniji krediti za obrtnike