in

POREČ/PULA: Muškarci u zatvoru zbog nasilja nad djecom i suprugama, te prijetnji smrću

Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Puli je 2. travnja 2021., po primitku kaznene prijave Policijske postaje Poreč provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1977.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilja u obitelji iz čl. 179.a Kaznenog zakona, kazneno djelo prijetnje iz čl. 139. st. 3. Kaznenog zakona i četiri kaznena djela povrede djetetovih prava iz čl. 177. st. 2. KZ-a. (8. 4. 2021.)

Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 44-godišnjak u razdoblju od 2010. do 1. travnja 2021., na području Istre, bio fizički nasilan prema svoje četvoro malodobne djece te ih vrijeđao i psovao, kao i da je u nazočnosti svoje maloljetne djece od 1. lipnja 2015. pa do 1. travnja 2021. vrijeđao, omalovažavao i zastrašivao svoju suprugu te ju psovao i bio fizički nasilan prema njoj. Kada je supruga sa malodobnom djecom otišla od njega, osnovano se sumnja da joj je prijetio putem telefona te da je prijetnje nasiljem i ubojstvom uputio i putem djelatnika centra za socijalnu skrb.
Županijski sud u Puli prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i protiv 44–godišnjeg osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik ponoviti kazneno djelo ili da će počiniti teže kazneno djelo, kao i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).

Općinsko državno odvjetništvo u Puli je 3. travnja 2021., po primitku kaznene prijave Policijske postaje Pula, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1977.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilja u obitelji iz čl. 179.a Kaznenog zakona, tri kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 3. Kaznenog zakona i šest kaznenih djela povrede djetetovih prava iz čl. 177. st. 2. KZ-a. (8. 4. 2021.)

Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 43-godišnjak od početka 2019. godine pa do 1. travnja 2021. na području Istre, u nazočnosti svoje petero maloljetne djece, vikao na svoju suprugu te ju je vrijeđao, omalovažavao i prijetio joj, kao i da ju je psovao i bio fizički nasilan prema njoj i djeci. Postoji osnovana sumnja da je 43-godišnji osumnjičenik 1. travnja 2021., pred maloljetnom djecom, šogorom i šogoricom prijetio supruzi i omalovažavao ju, fizički ju napao, a potom je fizički napao i šogora koji ju je krenuo zaštititi, kao i da je prijetio supruzi, šogoru i šogorici da će ih sve ubiti.
Županijski sud u Puli je prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i protiv 43–godišnjeg osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik ponoviti kazneno djelo ili da će počiniti teže kazneno djelo, kao i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).

Izvor DORH

NOVIGRADSKO PROLJEĆE ove godine online: Sudjelovat će 200 darovitih učenika iz cijele zemlje

WiFi4EU: Poreč ima 10 lokacija s besplatnim internetom