in

POREČ/PULA: Vozili s heroinom, pod utjecajem alkohola, bez vozačke…

Ilustracija MUP

Policijska uprava istarska još jednom upozorava vozače da poštuju prometne propise te da vode računa o svojoj sigurnosti, kao i o sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Policijski službenici su i jučer poduzimali aktivnosti u cilju smanjenja stradavanja u prometu pa su tako na području Pule zatekli dva prometna prekršitelja, a na području Poreča jednog

Porečka je policija tijekom noći, 40 minuta nakon ponoći, zaustavila 26-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji je u Ulici Pical upravljao automobilom Golf, pulske registracijske oznake. Obavljenim provjerama utvrđeno je kako mladić upravlja automobilom u vrijeme dok su mu izrečene dvije zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, dok je obavljenim alkotestiranjem utvrđeno kako vozi pod utjecajem alkohola o 1.87 promila. Policijski službenici smjestili su 26-godišnjaka u policijske prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te će protiv njega podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Djelatnici Postaje prometne policije Pula su oko 10.15 sati u Mutilskoj ulici zaustavili teretni automobil Opel, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 47-godišnjak koji je kod sebe posjedovao dvije vrećice s ukupno jednim gramom heroina. Policijski službenici ponudili su muškarcu testiranje na prisutnost opojnih droga u organizmu, što je on odbio. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, policija će protiv 47-godišnjaka podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu.
 
Oko 20.45 sati u Ulici Rimske centurijacije prometna policija zaustavila je 57-godišnjaka koji je upravljao motociklom, pulske registracijske oznake te je kod sebe također imao heroin, i to 0.5 grama. Policijski službenici i njemu su ponudili testiranje na prisutnost opojnih droga u organizmu, što je 57-godišnjak odbio, a obavljenim provjerama utvrđeno je kako mu je vozačka dozvola oduzeta zbog neodazivanja liječničkom pregledu. Budući da je postojala bojazan kako će muškarac nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici su ga uhitili i danas će ga privesti nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.
 
Policijska uprava istarska još jednom upozorava vozače da poštuju prometne propise te da vode računa o svojoj sigurnosti, kao i o sigurnosti drugih sudionika u prometu, izvijestila je Policijska uprava istarska 13. siječnja.

korona covid ilustracija

U Istri u četvrtak stabilno visok broj novozaraženih. Ponovno ima preminulih

Kalendar Grada Poreča 2022. - Otvorenje izložbe - Foto Andi Bančić

Otvorena izložba „12 lica Poreča“ – fotografije iz kalendara za 2022. izabrane glasovima publike