in

POREČ: Talijan prodavao nepostojeća teretna vozila – prijevara uspjela

Policija je privela muškarca koji je prevario dvojicu stranaca prilikom kupnja teretnih vozila

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 59-godišnji talijanski državljanin počinio dva kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju i dva kaznena djela krivotvorenja isprava.

Muškarca se sumnjiči da je od travnja do lipnja ove godine putem raznim internetskih oglasa, kao odgovorna osoba pravne osobe sa sjedištem u Poreču, nudio na prodaju nepostojeća teretna vozila.

Kada bi postigao dogovor s kupcima, 59-godišnjak bi im slao krivotvorene predračune i krivotvorenu dokumentaciju od vozila, nakon čega bi mu kupci na račun pravne osobe uplaćivali predujam ili cijeli iznos za vozila.

Budući da je nakon zaprimanja uplata, 59-godišnjak prekidao daljnju komunikaciju s kupcima, a kako vozila nisu stizala, policija je zaprimila dvije prijave stranih državljana o mogućoj prijevari i počela tragati za počiniteljem.

Muškarac je uhićen 16. lipnja na graničnom prijelazu Kaštel, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je počinio gore navedena kaznena djela te je na taj način oštetio 43-godišnjeg državljanina Iraka i pravnu osobu sa sjedištem u Egiptu za više od 400 tisuća kuna.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja 17. lipnja u popodnevnim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Policija mu pokucala na vrata taman dok je kuhao ulje marihuane

TAR: Maloljetna biciklistica sudarila se s kamionom kojim je upravljao pripiti vozač