in

POREČ: Teško devastirana povijesna vrata na Trgu slobode!

Foto: Facebook

Devastirana su povijesna vrata na porečkom Trgu slobode, što je danas prijavljeno policiji i nadležnom konzervatorskom odjelu, objavio je večeras porečki gradonačelnik Loris Peršurić na svom Facebook profilu.

Vrata su jedan od najljepših primjeraka historicističkih vrata u Poreču koji pokazuje zastupljenost visoke razine umjetničkog obrta tijekom Austro-ugarskog razdoblja.

-Sama vrata su pomalo bila i simbol Trga slobode od njegovog nastanka do današnjih dana. Ovakvo ponašanje i manjak poštovanja prema povijesti grada starog dvije tisuće godina me boli. Boli me kao Porečana, prije svega, a onda i kao gradonačelnika. Toliki ljudi se iz dana u dan trude svojim radom, zalaganjem, djelima i ponašanjem obogatiti i uljepšati ovaj grad koji je tu bio i bit će nakon svih nas, a dovoljno je da netko sve to zanemari i svojim postupkom dokaže koliko ne voli ni Poreč ni sve što Poreč ima, piše gradonačelnik.

Prijavio je to, kako je napisao, nadležnima kako bi se pronašao ili pronašli odgovorni za ovo nedjelo, „jer za ovakve devastacije svi moramo imati nultu stopu tolerancije“, veli Peršurić.

SASTANAK U POREČU: “Želimo da građani nauče da je gospodarenje otpadom skuplje od odlaganja”

POREČ I VRSAR PONOSNI: Među najboljim učiteljima u državi Tatjana Gulić Pisarević i Gordana Barnjak i psihologinja Nataša Venier Brajković