in

POREČ: Teško ozlijeđen u prometnoj nesreći. Sletio s ceste i udario u stablo

Ilustracija MUP

Vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom i upravljao je automobilom pod utjecajem alkohola

Porečka je policija jučer, 11. travnja oko 20,30 sati zaprimila dojavu o prometnoj nesreći na području Mugebe.

Do nesreće je došlo kada je 43-godišnjak upravljao osobnim automobilom Renault pulske registracijske oznake kolnikom lokalne ceste 50091. U jednom trenutku, vozač se nije kretao kolnikom desnom stranom kolnika te je sletio na travnatu površinu i udario u stablo. Prilikom  upravljanja vozač nije koristio sigurnosni pojas, te je poradi zadobivenih ozljeda prevezen u pulsku bolnicu gdje su mu utvrđene lake tjelesne ozljede. Također je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,12 promila te se zbog više počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv vozača pokreće prekršajni postupak.

Policijska uprava istarska u posljednjih nekoliko dana bilježi prometne nesreće u kojima vozači i putnici u automobilima stradavaju poradi nekorištenja pojasa, pa još jednom upozoravamo kako su sigurnosni pojasevi jedan od elemenata zaštite vozača i putnika u motornim vozilima, namijenjeni zaštiti osoba prilikom sudara i iznenadnog zaustavljanja vozila. Korištenje ugrađenih sigurnosnih pojasa zakonska je obaveza svih vozača, putnika na prednjem i putnika na stražnjim sjedalima u motornim vozilima.

-Dok su sigurnosni pojasevi namijenjeni odraslim osobama, djecu treba prevoziti u posebnim sigurnosnim sjedalicama (dječjim autosjedalicama), odnosno postolju. Stoga pozivamo vozače da se prije svake vožnje, pa i one najkraće, obavezno vežu sigurnosnim pojasom, objavila je istarska policija 12. travnja 2023.

pexels nevrijeme oluja vjetar valovi more

Stiže velika promjena vremena uz kišu i snijeg

istria gran fondo

Zbog bike utrke zatvaraju se ceste na području Umaga, Vižinade, Motovuna i Grožnjana