in

POREČ: U nesreći ozlijeđeni motociklisti – još se ne zna što se točno dogodilo

Foto Istra Terra Magica

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 14. kolovoza, oko 15.30 sati, na ulazu u Poreč iz pravca Pazina, ozlijeđena su dvojica motociklista s područja Poreča. Policija, kako doznajemo iz Operativno-komunikacijskog centra PU istarske, još nije točno utvrdila zbog čega je došlo do nesreće, jer su muškarci godišta 1977. i 1993. nakon nesreće hitnom pomoći prevezeni u Opću bolnicu Pula gdje je utvrđeno da je jedan teško, a drugi lakše ozlijeđen.

Nakon obrade u bolnici obojica su puštena kući.

Dakle, u OKC-u kažu da su se motociklisti vozili iz pravca grada prema Pazinu, a onda su obojica pala na kolnik u Vukovarskoj ulici, neposredno prije Vile Arlen.

-Kretali su se u istom smjeru, jedan iza drugoga. Zatim su pali na kolnik i otklizali, te zadobili ozljede koje srećom nisu bile opasne po život. Hitnom pomoći prevezeni su u Pulu. Zašto su pali na kolnik, jesu li se međusobno sudarili ili je neki treći uzrok nesreće – još nije poznato. Policija još utvrđuje okolnosti ove nesreće, istaknuli su u pulskom OKC-u.

Foto Istra Terra Magica

Naknadno smo dobili i prioćenje policije koje prenosimo u cijelosti:

“Prometna nesreća dogodila se kada je 27-godišnjak iz Poreča upravljao motociklom pulske registarske oznake kolnikom Vukovarske ulice dok se ispred njega u istom smjeru motociklom pulskih registarskih oznaka kretao 43-godišnjak. U jednom trenutku iz neutvrđenih razloga došlo je do pada obojice motociklista i otklizavanja motocikla kojim je upravljao 27-godišnjak na travnatu površinu. 

U prometnoj nesreći oba su vozača ozlijeđena te su prevezeni i OB Pula gdje je utvrđeno da je 44-godišnjak teže ozlijeđen, a 27-godišnjak lakše. Policijski službenici utvrđuju okolnosti nesreće.” 

Poreč: Nasipan put do plaže Porto Busolo

Donosimo POPIS gdje se turisti mogu testirati na Covid-19