in

Donosimo POPIS gdje se turisti mogu testirati na Covid-19

Ilustracija

Italija je donijela odluku o uvođenje obaveznog testiranja na Covid-19 za sve koji dolaze u Italiju iz Hrvatske, Grčke, Malte i Španjolske. Prema odluci, osobe koje su zadnjih 14 dana boravile na području Hrvatske i spomenutih država imaju obvezu:

a) prikazivanje djelatniku javnog prijevoza ili koji je ovlašten za kontrole, PCR test ne stariji od 72h prije ulaska u državu koji je negativan na COVID-19

b) obavezu testa PCR putem tampon zona u trenutku dolaska na aerodrom, luku ili granični prijelaz, odnosno u roku od 48 sati najbližoj zdravstvenoj ustanovi prebivališta. Za vrijeme iščekivanje testa osobe su obavezne ostati u samoizolaciji vlastitog doma.

Talijanska Vlada najavila je i da će svi troškovi po pitanju osiguravanja zaštite od COVID-19 biti refundirani građanima pa se iz tog razloga očekuje kako će Talijani prakticirati testiranje u svojoj zemlji porijekla. No, dolaze informacije s terena kako se mnogi Talijani žele testirati u Hrvatskoj, tj. u županiji gdje se i nalaze.

Iz tog razloga donosimo popis po županijama gdje se strani turisti mogu testirati na Covid-19:

Ukoliko je potrebno napraviti test na Covid-19 ili ga putnik želi napraviti za vrijeme boravka u Hrvatskoj, gdje je moguće se testirati?

Uzimanje uzoraka za testiranje na Covid-19 obavlja se u posebnim ambulantama organiziranima na razini županije. Kontakte navedenih ustanova možete pronaći OVJDE.

Ukoliko je potreban test u točno određenom trenutku za točan vremenski period, kontaktirajte unaprijed ambulantu kako biste se osigurali da će vas centar za testiranje primiti i dati sve potrebne upute o protokolu testiranja te sve ostale potrebne informacije.

Više informacija o lokacijama, procesu naručivanja, terminima, cijenama testiranja i sl. možete pronaći OVDJE.

Dodatak:

KVARNER

Talijanski državljani koji se moraju testirati po povratku u Italiju, testiranje je moguće obaviti u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo, u Rijeci, Krešimirova 52a, uz naplatu i prethodno naručivanje na mail: narucivanje@zzjzpgz.hr svakodnevno osim nedjelje i praznika.

Na mailu za naručivanje mora biti naznačeno ime i prezime osobe, za kada im treba biti test gotov, te kontakt mobitel. Na navedeni broj mobitela dobit će vrlo brzo termin testiranja.

Cijena testa je 698,21 kn. Nalaz bude gotov dan nakon testiranja. Testiranje se obavlja u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo, ujutro, od 8,30 do 10,30 sati. Na raspolaganju je i broj telefona call centra: 051/554-801 i 051/554-802.”

MALI LOŠINJ

Od ponedjeljka, 17.kolovoza 2020. godine otvara se mogućnost uzimanja briseva COVID19 za strane državljane i u malološinjskoj ispostavi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Za uzimanje briseva COVID19 potrebno se dan ranije naručiti na broj telefona 051233574 te zakazati termin.

Cijena brisa je 698,21 kn, a platiti se može isključivo gotovinom. Testiranje se obavlja u jutarnjim satima, a nalaz se dostavlja na mail.

Blagdanom, subotom i nedjeljom neće biti moguće uzimanje briseva.

CRES

Od danas 14.08. s početkom u 11 sati na adresi Turion 26, Cres, Ispostava Cres Nastavnog ZZJZ uzimati uzorci PCR test na COVID-19.

Možete se naručiti na mail: 
viviana.salkovic@zzjzpgz.hr ili sonja.fornaric@zzjzpgz.hr 
ili na brojeve mobitela: 091-132-0420 ili 091-132-0421

Podaci koje morate pripremiti za prijavu testiranja su: Ime i prezime, datum rođenja, adresa prebivališta i broj identifikacijskog dokumenta (osobna iskaznica ili putovnica).

Regija Emilia-Romagna ne priznaje naše testove. Po povratku u Italiju, gosti se moraju javiti svom liječniku ili pripadajućem Domu zdravlja.

/ / / JAVITE NAM POPIS I DRUGIH LOKALNIH AMBULANTI GDJE SE TURISTI MOGU TESTIRATI KAKO BI IH MOGLI OBJAVITI

Sva pitanja i odgovore, kao i dodatne informacije za turiste možete pronaći na:

ENG / If I would like to or am required to get a Covid-19 test while in Croatia, where may I have a test performed?

Covid-19 testing centres are organized at the county-level at various facilities. A list of contact information for them may be found here.

Should you require a time dependent test, please call in advance to ensure that the testing centre will be able to accommodate you and provide instructions as to the testing protocol and any other necessary information. More information on locations, process of ordering, instructions and so on you may find here.

Izvor: https://croatia.hr/en-GB/coronavirus-2019-ncov-q-and-a

Prilog:

Odluku talijanske Vlade možete pročitati ovdje. , kao i Ministarstva vanjskih poslova / Focus: Cittadini Italiani in rientro dall’estero e cittadini stranieri in Italia

Izvor Hrturizam.hr

POREČ: U nesreći ozlijeđeni motociklisti – još se ne zna što se točno dogodilo

POREČ: Na Rokovu 16. kolovoza dječja biciklijada u Novoj Vasi