in

POREČ: Uhićeni lažni policajci koji su varali noniće

Foto MUP - Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Poreč-Parenzo u suradnji s kolegama iz Policijske postaje Crikvenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i 19-godišnjakom, za koje osnovano sumnjaju da su počinili dva kaznena djela prijevare i jedno kazneno djelo računalne prijevare na području Poreča.

Dvojicu muškarca se sumnjiči da su 5. kolovoza na kućni telefon nazvali 84-godišnjakinju pri čemu se stariji muškarac predstavio kao policijski službenik koji provjerava da li je novac koji ima kod kuće i u banci krivotvoren. Potom je od oštećene žene tražio da mu pročita serijske brojeve novčanica. Nakon što je žena pročitala serijske brojeve novčanica, na vrata joj je došao mlađi muškarac odjeven u odjeću nalik na policijsku odoru koji je preuzeo novac i rekao da će joj donijeti potvrdu o oduzimanju novca i DVD, što nije učinio.

Sumnjiči ih se i da su na sličan način 6. kolovoza prevarili 84-godišnjakinju koja im je uz novac predala i bankovnu karticu s PIN brojem te su joj s bankomata podigli novac, čime su nesretnu ženu oštetili za više desetaka tisuća kuna.

Također, muškarce se sumnjiči da su dva kaznena djela prijevare počinili i na području PU primorsko-goranske.

Osumnjičeni muškarci koji su uhićeni na području PU osječko–baranjske i PU bjelovarsko–bilogorske jučer u popodnevnim satima privedeni su u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Policija još jednom apelira na građane da budu oprezni i da ne nasjedaju na ovakve pokušaje prijevara. Također ističemo kako policijski službenici ne provode službene zadaće na način da telefonom traže od građana informacije o novčanicama i novcu kojeg građani posjeduju, niti od njih traže podizanje novca iz banaka, objavila je istarska policija 26. kolovoza 2022.

Ukraden novac i nakit iz obiteljske kuće na Pelješcu - Foto MUP

Iz kuće ukrali 1,8 milijuna kuna: U Puli uhvaćen jedan od petorice lopova

policija nesreća

POREČ: Uhićen 20-godišnjak za volanom Jaguara – Ide u zatvor 15 dana