in

POREČ-UMAG: Držali konje bez nadzora. Evo što je policija poduzela

Foto - Izvor Facebook Policijska patrola Istra

Na području Policijske uprave istarske u posljednjih nekoliko dana evidentirani su slučajevi držanja životinja (konja) bez nadzora

Porečka policija je krajem studenog zaprimila nekoliko dojava građana kako se u blizini državne ceste DC75  na području Bašarinke nalazi konj bez nadzora. Policija je o svemu izvijestila i nadležnog veterinarskog inspektora te je protiv 59-godišnjeg vlasnika pokrenut prekršajni postupak.

Umaška je policija pak 10. prosinca oko 22 sata zaprimila dojavu da se u Novigradskoj ulici u Umagu nalazi konj. Protiv 54-godišnje vlasnice se pokreće prekršajni postupak, s obzirom da nije poduzela sve mjere da životinja ne izađe na cestu bez nadzora.

Policijska uprava istarska upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i promet, objavila je istarska policija 12. prosinca 2023.

općina vrsar općinska uprava sjedište trg degrassi foto tanja kocijančić

VRSAR: Općina isplaćuje jednokratnu pomoć umirovljenicima s niskim primanjima

Foto Vatrogasci Pazin

U Istri teško stradao vozač kamiona kojim se višestruko prevrnuo