in

POREČ: Motorist koji je udario 5-godišnjaka u pješačkoj zoni u istražnom zatvoru

Foto Tanja Kocijančić

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 25. rujna 2022., ispitalo hrvatskog državljanina (1994.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 28-godišnjak 23. rujna 2022. oko 17:50 sati u Poreču, protivno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, upravljao neregistriranim motociklom po pješačkoj zoni kojom je zabranjeno kretanje vozila. Osnovano se sumnja i da brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju površine kojom se kreće pa je prednjim dijelom motocikla udario u dijete (2016.) koje se kretalo romobilom po pješačkoj zoni, uslijed čega je došlo do odbacivanja djeteta i pada na tlo. Dijete je zadobilo teške tjelesne ozljede u vidu frakture lubanje, kontuziju mozga, prijelom natkoljenice desne noge i otvorenu ranu čela.

Županijski sud u Puli-Pola je 25. rujna 2022. prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Izvor DORH

Vijest o nemilom događaju objavili smo prije dva dana. Možete pročitati na linku https://www.istriaterramagica.eu/novosti/crna-kronika/porec-bez-vozacke-motorom-udario-dijete-na-romobilu/

Foto Općina Vižinada

Vižinada dobila modernu servisnu stanicu za bicikle

Svjetski dan turizma u Taru - Foto Tanja Kocijančić

SVJETSKI DAN TURIZMA U TARU obilježen premijerom predstave o povijesti i tajnama kaštela