in

POREČ-VRSAR: Tražio otključana vozila i krao iz njih

Foto TZ Vrsar

Muškarac je u noćnim satima obilazio kampove, isprobavao jesu li automobili otključani te otuđivao novac iz njih

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 61-godišnji državljanin Poljske počinio dva kaznena djela krađe. Naime, 10. srpnja oko 1.30 sati zaštitar je u jednom kampu na području Vrsara primijetio muškarca koji je prolazio kampom i pokušavao otvoriti vrata na vozilima. Pozvao je policiju i zadržao muškarca do dolaska policijskih službenika koji su u automobilu poljskog državljanina pronašli predmete kaznenog djela, odnosno novac u različitim valutama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila kako je 61-godišnjak u noći s 8. na 9. srpnja, iz otključanog automobila koji je bio parkiran u kampu u Vrsaru, otuđio novac iz novčanika, čime je 54-godišnjeg njemačkog državljanina oštetio za više stotina eura.

Drugu krađu osumnjičeni je počinio u noći kada ga je zatekao zaštitar te je tada iz automobila koji je bio otključan i sa spuštenim prozorima otuđio novac koji je pronašao u vozilu, čime je 55-godišnjeg nizozemskog državljanina oštetio za manji novčani iznos.

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, objavila je istarska policija 11. srpnja 2023.

Foto OŠ Tar-Vabriga

TAR: Učenici stekli nezaboravno iskustvo u Maloj glagoljskoj akademiji “Juri Žakan”

Ilustracija - Foto Policijska uprava sisačko-moslavačke

Teško ga ozlijedio u Taru prije točno godinu dana. Sada su ga priveli