in

POREČ: Zbog alkohola i prebrze vožnje “orao” po rotoru u Vranićima i sletio u odvodni kanal

Rotor u Vranićima/Foto Tanja Kocijančić

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske postaje Poreč dogodile su se tri prometne nesreće. Dvije nesreće bile su s materijalnom štetom, dok je u nesreći koja se dogodila u noćnim satima sa subote na nedjelju oko 03,45 sati na raskrižju državne ceste D 75 i Primorske ulice u Vranićima kod Poreča jedna osoba lakše ozlijeđena. Uzrok nesreće bila je neprilagođena brzina uvjetima na cesti i alkohol.

Kako smo naknadno saznali iz PU istarske, jedini ozlijeđeni u nesreći je 26- godišnjak, koji je pod utjecajem alkohola od 1,62 promila sjeo za volan vozila Fiat Brava. Vožnju nije prilagodio uvjetima na cesti, tj. mokrom i skliskom kolniku.

Najprije je prednjim dijelom automobila udario u središnji dio raskrižja s kružnim tokom a onda nastavio voziti po travnatoj površini u središnjem dijelu rotora, gdje je udario u prometne znakove i cvijeće. Kad se s rotora vratio na kolnik udario je u rubnjak i sletio u odvodni kanal.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 26-godišnjaka će biti pokrenut prekršajni postupak.

U dane vikenda, izvijestila je porečka policija, policijski službenici obavili su nadzor 31 vozača/vozila pri čemu su utvrđena 22 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

SAMANTA FABRIS predvodila Dinamo iz Kazana do pobjede u ruskom Superkupu

Bez vode 29. rujna u Kukcima, Višnjanu i Poreču