in

SAMANTA FABRIS predvodila Dinamo iz Kazana do pobjede u ruskom Superkupu

Samanta Fabris (lijevo)/Foto Dinamo Kazan

Kapetanica hrvatske odbojkaške reprezentacije Samanta Fabris krenula je jako u novu sezonu. Sa svojim Dinamom iz Kazana osvojila je Superkup Rusije, jedini trofej koji taj klub još nije imao, i tako najavila sezonu u kojoj “dinamovke”, jasno, ciljaju na sve domaće naslove.

Fabris i suigračice svojoj dvorani i pred svojim navijačima pobijedile su Lokomotiv iz Kalinjingrada 3-0 (25-23, 25-18, 25-22) u utakmici koja se, također, bodovala i za prvenstvo. Naša je kapetanica bila ujedno i najbolja igračica susreta s 20 poena iz napada i jednim iz bloka.

-Presretna sam što smo uspjele ovaj trofej osvojiti kod kuće. Da, pobijedile smo u tri seta, ali nije bilo uopće tako jednostavno. Nije ovo još ni najbolje što mi možemo jer su nam nedostajale neke igračice. Tek je početak sezone i čeka nas još puno posla, rekla je Samanta.

Bilo je ovo četvrto izdanje Superkupa Rusije, koji obično suprotstavlja državne prvake i osvajače nacionalnog kupa.

Samanta se Dinamu iz Kazana pridružila 2019. godine i već u svojoj prvoj sezoni osvojila nacionalno prvenstvo i kup. Dinamo Kazan osnovan je 2002. godine i jedan je od najtrofejnijih ruskih odbojkaških klubova sa šest naslova nacionalnog prvaka, pet naslova pobjednika kupa te po jednim naslovom svjetskog i europskog klupskog prvaka. Pobjedom u Superkupu Samanta i suigračice na najbolji su način ušle u sezonu pred njima i najavile nove trofeje u klupskim vitrinama.

Izvor https://www.fivb.com/ i Hrvatski odbojkaški savez
Foto Dinamo Kazan

Istra Inspirit čarobnom šetnjom oživio skrivene uličice Bala

POREČ: Zbog alkohola i prebrze vožnje “orao” po rotoru u Vranićima i sletio u odvodni kanal