in

POREČ: Žena (76) htjela kupovati kriptovalute. Ostala bez novca

Ilustracija - Foto Gerd Altmann za Pixabay

Policija upozorava građane da budu oprezni prilikom ulaganja u kriptovalute kako ne bi postali žrtve investicijskih prijevara

Porečka policija istražuje slučaj prijevare prilikom trgovanja kriptovalutama. Naime, nepoznata osoba je 3. studenog telefonskim putem kontaktirala 76-godišnju ženu i predstavila se kao broker kriptovalutama.

Žena je navodnom brokeru predala broj bankovnog računa, kao i broj tokena, pod izgovorom da će joj biti uplaćen određeni novčani iznos, međutim 7. studenog uvidjela je kako je s njenog računa izvršena isplata u iznosu od više stotina eura.

Policijska uprava istarska upozorava građana da budu oprezni kako ne bi postali žrtve investicijskih prijevara. Ukoliko se odlučite na ovakav način trgovanja i investiranja, prvo se trebate dobro informirati o svim rizicima. Također se preporuča korištenje provjerenih i registriranih investicijskih društava, a trebalo bi izbjegavati tvrtke koje imaju sjedišta u egzotičnim zemljama jer postoji velika vjerojatnost da ćete postati žrtve prijevare.

Neki od znakova koji ukazuju da biste mogli ostati bez svog novca su kada vas navodi brokeri uvjeravaju da je riječ o sigurnoj i lakoj zaradi te da je u tijeku akcija koju treba odmah iskoristiti. Uporni su i nagovaraju vas na trgovanje makar nemate u tome iskustva i uvjeravaju vas da je riječ o jednostavnom načinu trgovanja. Još jedan od znakova da bi se moglo raditi o prijevari je i kada na trgovinskoj platformi nema jasno navedenih kontakata kojima se možete odmah obratiti, a brojevi s kojih vas zovu brokeri nisu iz Hrvatske te ih na njih ne možete povratno kontaktirati.

Više savjeta o tome kako izbjeći investicijske prijevare, možete saznati na informativnom letku. Zapamtite, budite sumnjičavi, dobro se informirajte i potražite nepristrani financijski savjet prije nego što nekom date ili uložite novac. U slučaju da posumnjate kako se radi o prijevari ili ako postanete žrtva prijevare, događaj prijavite policiji.

frižider konzum prazno poreč

Proizvodi Coca-Cole vraćaju se na police trgovina

Foto Policijska uprava istarska

Istra: Tvrtka u blokadi pogodovala vjerovnicima isplatama preko reda. Prevarili i jednu državnu instituciju