in

Proizvodi Coca-Cole vraćaju se na police trgovina

Foto Istra Terra Magica - prazni frižideri cola cole u trgovini

Slučajevi navodnog trovanja gaziranim pićima i dalje su glavna tema u našoj javnosti, a nakon što je naloženo povlačenje pojedinih Coca-Colinih proizvoda iz prodaje u petak se dogodio preokret. Priopćenjem se danas, 10. studenog, oglasila Fortenova koja je prva uklonila sve proizvode Coca-Cole s polica, ne samo one koje je naložio inspektorat da se odmah povuku.
Evo što piše u priopćenju Fortenove.
-Temeljem objave Državnog inspektorata RH od 9. studenog 2023. te pisane obavijesti kompanije Coca Cola da je zaprimila informaciju o rezultatima ispitnih izvještaja Državnog inspektorata RH o kontroli uzoraka njezinih proizvoda prema kojem se uzorci smatraju zdravstveno ispravnima i kojom kompanija potvrđuje da se svi proizvodi koje proizvodi i distribuira Coca-Cola HBC Hrvatska smatraju zdravstveno ispravnima i sigurnima za konzumaciju, kompanije Fortenova grupe – Konzum, Velpro, Roto dinamic i Tisak u svoje prodajne kanale vraćaju proizvode Coca Cole, piše u priopćenju.

U četvrtak su stigli rezultati provedenih vještačenja Centra “Ivan Vučetić” za bocu Romerquellea kojom se otrovao mladić u Rijeci. MUP je objavio sljedeće:

-Nastavno na događaj na području Policijske uprave primorsko-goranske Jednoj osobi pozlilo prilikom konzumacije pića – policijski izvidi u tijeku obavještavamo javnost kako je Centar za forenzična ispitivanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ proveo vještačenja spornih i nespornih uzoraka koja su mu dostavljena temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci. Rezultati vještačenja tekućine iz čaše koju je konzumirala oštećena osoba podudara se u fizikalno-kemijskim svojstvima s tekućinom iz bočice bezalkoholnog pića s okusom koja mu je bila poslužena, dok je analizom utvrđeno da se radi o jako lužnatim vodenim otopinama (pH=13,6), objavila je policija na svojim stranicama.

Istraga se nastavlja. Naime, nakon analiza koje su pokazale da masovnog trovanja pićima Coca-Cole nema, a što se u tvrdilo u porukama kojima se proširila panika, istražitelji sada idu u drugom smjeru. Nalaz bočice Romerquellea koju je za vikend konzumirao jedan čovjek u Rijeci, nakon čega je hospitaliziran, ukazao je da je netko ulio lužnatu tekućinu, odnosno neko sredstvoa za pranje ili odmašćivanje, u bočicu Romerquellea u Rijeci koja je onda poslužena čovjeku u kafiću. Ne preostaje nam ništa drugo nego čekati rasplet istrage.

Foto Istarska zimska liga u trčanju - SD Trickeri

U nedjelju počinje Istarska zimska liga u trčanju

Ilustracija - Foto Gerd Altmann za Pixabay

POREČ: Žena (76) htjela kupovati kriptovalute. Ostala bez novca