in

Porečani teško ozlijeđeni u sudaru tri vozila na Istarskom ipsilonu

Porečani, muškarac (69) i žena (59), teško su ozlijeđeni u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, u petak oko 8.30 sati na Istarskom ipsilonu kod Lupoglava. Naime, njihov je automobil udarilo osobno vozilo koje se priključilo na Istarski ipsilon kod naplatnih kućica Lupoglav i koje im je oduzelo prednost prolaska. Tim je vozilom riječkih registarskih oznaka upravljao 68-godišnjak iz Rijeke protiv kojeg će biti podignuta kaznena prijava za izazivanje prometne nesreće.

Porečane je hitna pomoć odvezla u Rijeku, u KBC Sušak, gdje su zadržani na liječenju. Promet se zbog nesreće i očevida odvijao jednim kolničkim trakom u trajanju oko četiri sata, a osim policije i hitne pomoći morali su intervenirati i vatrogasci. Zbog toga su se na Ipsilonu stvarale kolone a promet su regulirali djelatnici Bina Istre.

Kako su nam prenijeli iz Operativno-komunikacijskog centra PU istarske, nesreća se dogodila kada se nešto prije 8.30 sati 68-godišnjak na raskrižju kod Lupoglava krenuo uključivati na Ipsilon. Prošao je pored znaka „stop“ i nije se zaustavio. Zatim je skrenuo udesno a da prethodno nije propustio vozila koja su imala prednost prolaska.

Oduzevši im prednost udario je svojim lijevim bočnim dijelom u prednju desnu stranu automobila u kojem su bili Porečani.

Uslijed siline udarca vozilo kojim je upravljao Porečan odbačen je na lijevu prometnu traku kojom je iz suprotnog smjera dolazilo teretno vozilo kojim je upravljao 45-godišnjak iz Delnica. Kako bi izbjegnuo sudar s Porečanima vozač teretnog vozila skrenuo je u desno pa je bočnim dijelom vozila udario u metalnu ogradu u vlasništvu Bina Istre.

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobili su muškarac i žena iz Poreča koji su završili u bolnici. Prema nama dostupnim informacijama, nisu u životnoj opasnosti.

Iz OKC-a ističu da niti jedan sudionik nesreće nije bio pod utjecajem alkohola.

MARČANA: Predsjednik Milanović na obilježavanju 100. obljetnice Proštinske bune: “Istra je napredna sredina u kojoj ljudi žele živjeti”

Ministrica Vučković posjetila istarske proizvođače: Za Istru ugovoreni projekti vrijedno skoro 720 milijuna kuna