in

Porečka policija uhitila serijskog provalnika – Provaljivao u kuće za odmor

Ilustracija MUP

Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg sumnjiči da je počinio dva kaznena djela teške krađe i dva pokušaja teške krađe.

Muškarac je 1. kolovoza u jutarnjim satima u Rakovcima provalio u kuću za odmor iz koje je otuđio novac čime je 32-godišnjeg njemačkog državljanina oštetio za nekoliko tisuća kuna. Iste je noći također u Rakovcima ušao u prostorije kuće za odmor iz koje nije ništa otuđio.

Svoj pohod nastavio je u Rovinjskoj ulici u Poreču 24. kolovoza u ranim jutarnjim satima kada je nasilno otvorio ulazna vrata kuće u kojoj se nalazio 50-godišnji njemački državljanin, te je ukrao više stotina kuna, da bi ga nakon toga policijski službenici zatekli po izlasku iz kuće u Ulici Maura Gioseffija u Poreču u koju je također pokušao provaliti i ubrzo uhitili.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, osumnjičeni je priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, objavila je istarska policija 25. kolovoza 2022.

Veli Jože - Foto Tanja Kocijančić

POREČ: Gran finale 22. STREET ARTA uz “Velog Jožu” i puno glazbe

kamenjak nesreća ilustracija vatrogasci pula

Djevojka teško ozlijeđena nakon skakanja u more sa stijena