in

POREČ: Gran finale 22. STREET ARTA uz “Velog Jožu” i puno glazbe

Veli Jože - Foto Tanja Kocijančić

Zvršio je još jedan festival ulične umjetnosti Street Art Poreč, 22. po redu. U tjedan dana grad je vrvio uličnim događanjima pod motom “Festival u pokretu /to go”. Sinoć, 24.8., festival je završen predstavom za djecu na Trgu slobode “Veli Jože”, u izvedbi popularnog pulskog Teatra Naranača. To je štorija o posljednjom motovunskom divu, nastala na temelju pripovijetke Vladimira Nazora. U ovoj kazališnoj adaptaciji glavne uloge tumače Irin Šime Rabar, Majkl Mikolić i Katja Rabar.

Veli Jože - Foto Tanja Kocijančić
Veli Jože – Foto Tanja Kocijančić

Od 20.30 sati u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine održa je završni koncert. Publika se zabavila uz konceptualnu plesnu predstavu studenata Akademije dramskih umjetnosti „Fuzija“, foto izložbu u pokretu Ane Knežević i nastup klauna sMIha.
Nastupio je i porečki glazbenik Šuško na warm up koncertu, a u 21 sat krenuo je nastup Zvonimira Šestaka Groovea Assemblya. Riječ je o jednom od najboljih i najtraženijih hrvatskih basista. Može se pohvaliti s čak četiri hrvatske glazbene nagrade Status, dodijeljene od strane Hrvatske glazbene unije u kategoriji jazz glazbe za najboljeg kontrabasista i bas gitarista te nekoliko diskografskih nagrada Porin za sudjelovanje u raznim projektima.

Street art Poreč organizirao je Pučko otvoreno učilište Grad Poreč.

Veli Jože - Foto Tanja Kocijančić
Veli Jože – Foto Tanja Kocijančić
Koncert u Lapidariju - Foto Loris Peršurić Facebook
Koncert u Lapidariju – Foto Loris Peršurić Facebook

Stancija Bružada - Foto Grad Novigrad

NOVIGRAD: Gotova 5 milijuna kuna vrijedna investicija u infrastrukturu Stancije Bružade

policija mup ilustracija

Porečka policija uhitila serijskog provalnika – Provaljivao u kuće za odmor