in

Porečki policajci koji su ukrali novac iz raznesenog bankomata u Taru od jutros u pritvoru

Djelatnici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave istarske proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su dvojica policijskih službenika Policijske uprave istarske, 38-godišnjak i 24-godišnjak, počinili kazneno djelo teška krađa.  

Dvojicu policijskih službenika sumnjiči se da su 9. listopada oko 5.10 sati, na području speleološkog lokaliteta u naselju Gedići kod Nove Vasi, za vrijeme dok su osiguravali mjesto događaja i predmete kaznenog djela, iskoristili odsutnost drugih policijskih službenika i otuđili više desetaka tisuća kuna. Naime, oko 3.45 sati, nepoznati počinitelji su uporabom plinske eksplozivne smjese provalili u bankomat instaliran u sklopu trgovine Tommy u Taru te su otuđili veću količinu novca.

Počinitelji su novac odbacili prilikom bijega, a za vrijeme dok su drugi policijski službenici tragali za počiniteljima, dvojica osumnjičenih policajaca su protupravno prisvojila dio odbačenog novca.

Načelnik Policijske uprave istarske donio je rješenja kojima dvojicu osumnjičenih policijskih službenika udaljava iz službe. Protiv njih je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeto posebno izvješće te su jutros privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, objavljeno je danas na web stranicama PU istarske.

Poreč: Milijun i pol kuna za projekt uključivanja osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju u sport

Muškarac pao s terase Max Cityja i teško se ozlijedio