in

Poreč: Milijun i pol kuna za projekt uključivanja osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju u sport

Porečki Body building klub „Veli Jože“, zajedno s partnerom Gradom Porečom, prijavio se na natječaj Europskog socijalnog fonda projektom „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“ pod nazivom „I ja mogu trenirati“. Odlukom o financiranju, te današnjim potpisivanjem ugovora, odobreno mu je za provedbu tog pojekta gotovo milijun i pol kuna, tj. financiranje u stopostotnom iznosu.

Potpisivanje su u Zagrebu odradili predstavnici posredničkih tijela, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić, i iz Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, te Dalibor Jakovčić ispred BBK-a „Veli Jože“. Potpisivanju je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Elio Štifanić.

Partneri u projektu su još i Sportska zajednica Grada Poreča i Društvo invalida Poreč.

Projektom „I ja mogu trenirati“ nastojat će se poboljšati pristup besplatnim sportsko-rekreativnim aktivnostima osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju u njihovoj zajednici, odnosno okruženju. Cilj je povećanje njihove socijalne uključenosti, te stvaranje navike svakodnevnog bavljenja tjelesnom aktivnošću. Dodatna vrijednost projekta je omogućavanje ciljanim skupinama zajedničkih treninga s redovnim članovima BBK-a“Veli Jože“.

Predviđeno trajanje projekta je od početka 2019. do kraja 2021. godine, javili su iz Grada Poreča.

Porečka djeca sutra peku palačinke i prikupljaju pomoć za liječenje dječaka Maura

Porečki policajci koji su ukrali novac iz raznesenog bankomata u Taru od jutros u pritvoru