in

Danas, 14.10: Porečki rukometaši nadaju se novim bodovima protiv Rudara

Foto Rukometni klub Poreč

Porečke rukometaše ovog vikenda čeka novi susret u Paket24 Premijer ligi. Nakon teškog gostovanja u Metkoviću u porečki Veli Jože stiže Rudar iz Ruda. Utakmica šestog kola na rasporedu je danas, 14.10. u 19 sati, uz prijenos na YouTube kanalu HRS-a.

U prethodnom kolu na teškom gostovanju u Metkoviću Poreč nije bio onaj pravi kakvog smo gledali protiv Spačve, Nexea, KTC-a i Dubrave. Greške u napadu proizvele su mogućnost Metkoviću da stigne do lakih pogodaka iz kontre i polukontre, ali ipak pozitivno je bilo izdanje obrane u većem dijelu susreta jer domaćin nije mogao ništa na punu i posloženu zonu.

Trener Ilija Lovrinović imao je tjedan dana da popravi greške koje su se događale te je zajedno s igračima odlučan da se Poreč vrati pobjedama i nastavi prema svom cilju, a to je Liga za prvaka. Do kraja regularnog dijela sezone još je osam kola i dovoljno vremena kako bi se isti i ostvario, a prvi sljedeći cilj je obraniti domaći teren. U Poreču redom su padali Spačva, KTC i Dubrava i naši će igrači dati sve od sebe da na taj popis stave i Rude.

Iako je iza Rudara samo jedan pobjeda, ona protiv Ribola Kaštela iz trećeg kola, ne treba misliti da će biti lako. Rudar je u prethodnom kolu protiv Nexea poražen s tek četiri razlike uz Jakova Neralića koji je trenutno drugi najbolji strijelac Paket24 Premijer lige.

Protivnik Poreča je u sezonu 2023./24. ušao s tek pokojim promjenama, dok je kostur momčad ostao isti. Nema Andreja Trčka i Matije Kuhara koji su završili profesionalne karijere, a Vid Starčević i Fran Suban potražili su sreću u novoj sredini. Stigli su tek mladi Antun Šarić, Petar Lencović i Andro Lopac.

Nakon poraza u Metkoviću smo napravili analizu i kroz ovaj tjedan probali te greške ispraviti kako bi spremni dočekali Rudar. Nadam se da ćemo odreagirati dobro i vratit se na pobjedničke staze. Rudar je kvalitetan protivnik s ekipom koja je već dugo godina zajedno”, rekao je uoči utakmice porečki strateg Lovrinović.

Matija Car pozvao je sve navijače da dođu u Veli Jože i podrže jedinog istarskog prvoligaša u borbi protiv Rudara.

“Čeka nas novi izazov protiv dobre momčadi Rudara. Trenirali smo odlično cijeli tjeda i nakon poraza u Metkoviću želimo ponovno ući u pozitivan niz. Spremni smo pokazati dobru igru i uvjeren sam kako ćemo uz naše navijače doći do nova dva boda.”

Poreč i Rudar po prvi puta su se susreli u sezoni 2016./17. i od tada odigrali osam utakmica. Pet puta slavio je Poreč, jednom Rudar, dok su dva susreta završila bez pobjednika. Jedini poraz od Rudara porečki rukometaši doživjeli su 2017. kada su na domaćem terenu Rude slavile 30:27.

Foto Tanja Kocijančić - Ulau u Umjtničku šolu Poreč u Kandlerovoj ulici

POKUŠAJ OTMICE U POREČU? Muškarac pokušao namamiti učenicu u svoj kombi ispred škole

Foto POU Buje - Casabianca - hit predstava

Casabianca u BUJAMA: Nasmijte se do suza s Frankom i Đurđom